Ana içeriğe atla

PORT YÖNLENDİRME(SERVER BARINDIRMA)


Bu paylaşımda yine zyxel'in eski arayüzünden devam ediyorum.Şimdi ki konumuz port yönlendirme(server barındırma) konuyu resimli şekilde açıklayacağım.

Kullanıcıların en çok yapmak istedikleri uygulamaların başında router arkasındaki bir bilgisayara web server, mail server kurmak, kamera bağlı bilgisayardaki görüntüyü Internet üzerinden izlemek vs..gelir. Veya içerideki bir bilgisayarın masaüstüne RDP protokolü ile ulaşmak istenir.
Web server için 80 nolu portu, mail server için 25 ve 110 nolu portu, uzak masaüstü (RDP) bağlantısı için 3389 nolu portu arkadaki PC’ye yönlendirmek gerekir. 192.168.1.2 IP adresli bilgisayarda web server, 192.168.1.8 IP adresli bilgisayarda mail server, 192.168.1.15 IP adresli bilgisayarda da Terminal server (uzak masaüstü bağlantısı yapmak için) olduğunu farzedelim. Bunlar bizim kabul ettiğimiz örnek değerlerdir.
Cihaza web arayüzünden bağlanın. Advanced Setup altındaki NAT linkine tıklayın. SUA Only seçeneğinin karşısındaki “Edit Details” linkine tıklayın. Açılan pencerede yönlendirmek istediğimiz port numaralarının başlangıç değerini “Start Port No”, bitiş değerini “End Port No”, portların yönlendirileceği lokal IP adresini “IP Address” yazan alana yazın. Başlangıç ve bitiş değerleri aynı ise her iki alana da aynı değeri yazın. Eğer bütün portları arkadaki tek bir PC’ye yönlendirmek veya 2.3.4... satırlarında yazan portların haricindeki bütün portları tek bir PC’ye yönlendirmek istiyorsak 1. satırdaki IP adres kısmına bu PC’nin IP adresini yazın. “Save” butonuan basarak ayarları kaydedin.
Bizim örneğimizin bu sayfaya yazılışı aşağıdaki gibidir.
Fabrika ayarlarında var olan ve aşağıda görülen kısıtlamalardan “Web”i kaldırmak gerekir. Web arayüzünden cihaza bağlanın. Advanced Setup altındaki “Security” linkine tıklayın. Aşağıda görüldüğü üzere dışarıdan içeriye Telnet, FTP, TFTP, Web, SNMP trafiği engellenmektedir. Gerekli kısıtlamaları, yönlendirme yapmak istediğimiz portların onay kutusunu temizleyerek kaldırmalıyız.



Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Modemi Fabrika ayarlarına çekme(Resetleme İşlemi)

Bu paylaşımda modemlerin nasıl resetlenip fabrika ayarlarına döndüğünü yazacağım.Ve genel olarak fabrika ayarlarında ki şifrelerini paylaşacağım. Resetleme işlemi (Fabrika ayarlarına dönüş) sırasıyla şöyledir. 1. Cihaz açma / kapama tuşuna basılarak kapalı duruma getirilir. 2. Cihaz kapalıyken arka kısmında bulunan reset tuşuna (küçük bir tuş) kalem ucu ile basılı tutulur. 3. Reset tuşu basılıyken elimizi reset tuşundan çekmeden modem açma / kapama düğmesine basılarak tekrar açılır. 4. Modemin tüm ışıkları sönüp yanıncaya kadar (yaklaşık 20 Sn.) reset tuşuna basılı bir şekilde durur ve bu işlem olduktan sonra reset tuşundan elimizi çekeriz. 5. Reset tuşundan elimizi çektikten sonra power ve dsl ışıkları sabit oluncaya kadar beklenir. Evet bu şekilde modemi resetlemiş olduk.Şimdi modemi tekrar kurulumu için modem kurulumu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Marka Adsl Modem İp Kullanıcı Adı Parola Airties RT210  19

Kablosuz Ağ Ayarları

Merhaba bu paylaşımda zyxel yeni arayüzde kablosuz ayarları anlatacağım.Hem kablosuz ağ ismi,hem kablosuz ağ şifresini nasıl değiştirir veya kablosuz ismi,kablosuz ağ şifresini unuttuysanız nasıl görebilirsiniz bunları anlatacağım. Şöyle başlayalım, Kablosuz Ayarlar Modeminizin kablosuz Internet bağlantı ayarlarını yapmak için lütfen aşağıdaki maddeleri okuyup adım adım uygulayınız. Modemin kablosuz bağlantı ayarlarını yapmak için modeme web ara yüzün den bağlanınız. Web ara yüzüne bağlanmak için tarayıcınızın (Internet Explorer, Mozilla, Opera, Safari) adres satırına http://192.168.1.1 yazınız. Karşınıza gelen şifre ekranındaki noktaları silerek modemin şifresini giriniz. Modemin ilk giriş şifresi 1234 dür. Sol panelden önce “Ağ” menüsüne sonra “Kablosuz Yerel Alan Ağı” linkine tıklayınız. Not: Sağ tarafta açılan pencerede Aktif Kablosuz Lan işaretli olmalıdır. Güvenlik Modu kısmını WPA-PSK olarak seçiniz. Ön Paylaşımlı Anahtar

ZyXEL P-662HW D1, P-661HW D1, P-661H D1 Modellerinde Bantgenişliği Yönetimi

Şimdi Zyxel'de Bantgenişliği(BWM downland sınırlaması)  için bilgilendirme yapacağım.Resimli şekilde, Download yönünde sınırlama için LAN ya da WLAN’I seçiniz. Eğer Upload yönünde bir sınırlama yapacaksanız WAN’I da seçebilirsiniz. Max Bandwidth Usage kısmını işaretlemeyiniz. Ekran görüntüsündeki değerleri girip/seçip Modify butonuna basınız. Aşağıdaki ekran görüntüsündeki Edit ekranında gördüğünüz gibi kuralın detaylarını değiştirebilirsiniz. Rule Name ile isim verebilirsiniz(Ör : Ahmet_PC) BW Budget kısmından band genişliği miktarını değiştirebilirisiniz. Priority kısmından trafiğin önceliğini belirleyebilirsiniz(High: Yüksek, Mid:Orta,Low: Düşük) Use All Managed Bandwidth kısmını işaretlerseniz, müsait olan tüm bant, ihtiyaç halinde kullanılacaktır. Bu bakımdan , eğer kesin kısıtlama olacaksa işaretlemeyiniz. DiffServ Marking ile giden pakete DSCP CodePoint atayabilirsiniz. DSCP ayrı bir QoS metodudur. İlgili PC’nin IP adresi Destination kısmında belirtilir. S